divendres, 14 de novembre de 2008

Cada tres segons mort un nen


Cada 3 segons, un nen perd la vida per causes que es poden prevenir. Al cap d’un any més de 10.000 nens menors de 5 anys moren per falta de higiene, per falta de nutrició, i també perquè els hi falten medicaments.
La ONG “Save The Children” va estar col·laborant vacunant als nens necessitats, repartint menjar i rentant-los. Van estar posant les vacunes contra les pneumònies, perquè els nens no es morin per culpa d’aquesta malaltia. La vacuna contra la pneumònia només costa 3 euros, si cadascú només donés 50 cèntims, a cap nen li faltarien les vacunes.

Jo crec que 50 cèntims al mes no es res per una família per molts pocs diners que tingui al mes. S’ha de pensar en els demés també, no només en un mateix, perquè mentre aquí estem llençant el menjar, allà es moren persones perquè no tenen res per a menjar. Arriba l’hora de dinar no tenen res, a l’hora de sopar tampoc... Amb tota la riquesa que hi ha a tot el món es podrien construir escoles per als nens, construir vivendes, donant-li menjar...
Els nens no tenen medicines perquè els països pobres no tenen diners per pagar-les, perquè com necessiten d’altres coses com escoles, cases... Doncs no els hi queden diners i com demanen diners per pagar el què val el que han de fer doncs estan en deute amb els països rics segons l’avui.